2014. január 18., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Busaszelet sült krumplival és karfiollal.



Sok szó esik arról manapság, hogy mi magyarok elég kevés halat fogyasztunk. Én megpróbáltam eddig is többször beiktatni az étrendünkbe, de megfogadtam, hogy az eddigieknél is többször készítek majd valamilyen halas finomságot ebédre.  Így ezen a hétvégén nemcsak a hallkedvelőknek a figyelmébe szeretném ajánlani ezt az egyszerű fűszerezéssel készített busaszeletet, hanem azoknak is szeretném felkelteni az érdeklődését, akik eddig csak ritkán, vagy egyáltalán nem fogyasztottak halat. Sikerült a halasnál szép busaszeleteket vásárolnom, melyek nem voltak sem túl zsírosak, sem pedig sütés után túl szárazak. A halszeleteket csak egyszerűen befűszereztem, majd a vékonyra szeletelt, szintén előre befűszerezett krumplival együtt sütöttem meg. Így a hal és a köret kb. 30 perc alatt egyszerre készült el. Tálaláskor sült-fűszeres karfiolt kínáltam mellé, de ízlés szerint salátával is tálalhatjuk.






Hozzávalók:

2 szelet busa
1/2 citrom leve
hal-fűszerkeverék
őrölt színes bors
3-4 ek olívaolaj

4-5 db krumpli
őrölt bors
őrölt oregánó







A halszeleteket csepegtessük meg a citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg hal-fűszerkeverékkel. Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel lehetőleg jó vékony karikákra. Ezután locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg oregánóval.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg a maradék olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a halszeleteket, majd tegyük mellé a befűszerezett krumplit. A visszamaradt fűszeres olajat ezután öntsük rá az elterített krumplira.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ezalatt az idő alatt a hal is, és a krumpli is készre sül.

Tálaláskor helyezzük a busaszeletet a tányérra, majd tegyük mellé a sült krumplit, és ízlés szerint  sült karfiolt. (a sült karfiol recept itt megtalálható) A karfiolt el is hagyhatjuk, és ízlés szerint salátát, savanyúságot..... kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése